Комісія з питань культури ініціює зустріч з профільною комісією міської ради щодо питання відбудови музею Романа Шухевича

Комісія з питань культури ініціює зустріч з профільною комісією міської ради щодо питання відбудови музею Романа Шухевича

27.03.2024


Сьогодні, 27 березня, комісія з питань культури, інформаційної політики та промоції розглянула концепцію відбудови та створення Музейно-меморіального комплексу генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича, яку підготував Львівський історичний музей спільно з обласною військовою адміністрацією.
Ідея відновлення пам’ятки історії місцевого значення полягає у тому, щоб створити сучасний, динамічний, доступний, інтерактивний музейний простір, який зберігає та популяризую пам'ять про Романа Шухевича.

Музейно-меморіальний комплекс складатиметься з двох частин – відбудованого будинку, який було зруйновано 1 січня 2024 року під час атаки рф, та створення нового музейного простору, де окрім постійної експозиції, будуть виставкові зали кіно- та конференцзал, освітній центр, бомбосховище.

«Цю концепцію можна брати за основу, однак вона ще потребує доопрацювання та обговорення з представниками міської влади, адже сам музей є відділенням Львівського історичного музею, а будівля та земельна ділянка є власністю міської ради . Тому ми ініціюємо спільне засідання нашої комісії та комісії культури, молоді, спорту та зовнішніх зв’язків Львівської міської ради найближчим часом для обговорення питання відбудови музейної установи. 
Дуже хочемо, щоб при відновленні музею були враховані побажання родини Шухевича, яка просить зберегти місце пам’яті про видатного генерал-хорунжого УПА»,  – зазначив голова комісії Святослав Шеремета.