Комісія соціального захисту підтримала пропозицію створення Ради ветеранів, як дорадчого органу при Львівській обласній раді

Комісія соціального захисту підтримала пропозицію створення Ради ветеранів, як дорадчого органу при Львівській обласній раді

06.12.2021

Відповідне звернення до Львівської обласної надійшло від керівника комунального закладу обласної ради «Будинок воїна», в.о. голови Ради ветеранів Львівщини Олега Височанського.  

"Якщо депутати розглянуть в комісіях та на сесії погодять створення такого дорадчого органу, то до складу Ради ветеранів при Львівській обласній раді увійдуть представники ветеранського середовища від кожного з семи районів Львівщини, а також  представники шести районів міста Львова. Кандидатури членів ради затверджуватимуться на зборах ветеранських, волонтерських організацій. Засідання ради ветеранів проводитимуться відкрито, "- пояснив Олег Височанський.

Як зауважив голова комісії з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій Микола Іщук,  представники ради ветеранів взаємодіятимуть з депутатським корпусом Львівщини, а також з Міністерством  у справах ветеранів, оскільки там також діє аналогічний дорадчий орган. Запропонований формат співпраці забезпечить додаткову комунікацію між центральною владою, місцевим самоврядуванням й громадським середовищем.

«Символічно, що таку ініціативу ми розглянули й підтримали саме 6 грудня, у День Збройних Сил України. Наші воїни довели свою ефективність і патріотизм на фронті. Їхня енергія і бажання змінити країну є щирим та мотивованим. Представників  Ради ветеранів ми зможемо залучати до пошуку важливих рішень у соціальній, безпековій, економічній сферах. Очікуємо, що одним із результатів діяльності такого дорадчого органу має бути  сформована модель розв'язання проблеми  професійної, соціальної адаптації військовослужбовців, ветеранів війни та членів їхніх сімей і сімей загиблих», - обгрунтував рішення голова комісії Микола Іщук.

Депутати доручили фахівцям юридичного управління апарату Львівської обласної ради проаналізувати та підготувати до розгляду сесії запропонований проєкт положення про функціонування дорадчого органу.   Раніше пропозицію утворення Ради ветеранів при Львівській обласній раді підтримали члени комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції обласної ради.