Комісія екології підтримала проєкт, який визначає межі санітарних зон для видобутку трускавецьких мінеральних вод

Комісія екології підтримала проєкт, який визначає межі санітарних зон для видобутку трускавецьких мінеральних вод

09.06.2021

9 червня на засіданні постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради депутати розглянули та підтримали проєкт, який визначає зони санітарної охоронної ділянки "Центральна" Помірецького родовища мінеральних лікувальних підземних вод, розкритої свердловинами: № 120-РГ, №121-РГ, №123-РГ водозабору ТзОВ "СПА Трускавець" в місті Трускавець.

Йдеться про запровадження особливого санітарно-епідеміологічного режиму з метою охорони водних об'єктів. Відповідно до Земельного кодексу України, зони санітарної охорони створюються навколо об'єктів, де є підземні та відкриті джерела. У межах таких зон забороняється діяльність, яка може завдати шкоди джерелам, забруднити та погіршити якість води.

"Ми підтримали проєкт, яким визначаються санітарні зони для видобутку трускавецьких мінеральних лікувальних вод. Це цінний ресурс Львівщини, тому розпоряджатися ним треба дуже виважено і професійно. Відповідно до законодавства, встановлення правил користування та визначення меж зон санітарної охорони джерел вирішується виключно на пленарних засіданнях обласної ради. То ж ми готуємо проєкт рішення, який ще розглянуть депутати на найближчій сесії" - зазначив голова депутатської комісії Віталій Свіщов.