Європейське товариство грижових хірургів планує створити на Львівщині навчальний осередок для лікарів України

Європейське товариство грижових хірургів планує створити на Львівщині навчальний осередок для лікарів України

29.03.2023

Про створення на Львівщині навчального осередку від Європейського товариства грижових хірургів (EHS) йшлося сьогодні, 29 березня, під час зустрічі заступника голови Львівської обласної ради Юрія Холода з генеральним секретарем EHS Єндрю де Бо та амбасадором EHS у Східній Європі Мацеєм Сметанським.

На початку зустрічі Юрій Холод подякував іноземним лікарям за співпрацю з комунальним закладом Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна лікарня» для розвитку галузі охорони здоров’я Львівщини.

«Із початку повномасштабного вторгнення Львівщина стала не тільки гуманітарним хабом, але й прихистком для багатьох внутрішньо переміщених осіб. Це зумовило велике навантаження на нашу соціальну інфраструктуру, зокрема галузей охорони здоров’я, освіти, соціального захисту. Тому для нас є дуже важливою підтримка іноземних партнерів», - підкреслив Юрій Холод.

Європейські хірурги Єндрю де Бо та Мацей Сметанський розповіли, що вже провели десять майстер-класів із герніології в містах України, а на завтра заплановані операції у Львівській обласній клінічній лікарні.

«Товариство активно підтримує українських хірургів для застосування сучасних методик у лікуванні гриж живота, забезпечуючи їм можливість брати участь у грантових програмах, навчатися і стажуватися в європейських клініках, якими керують члени правління товариства EHS.   

Зважаючи на те, що військовозобов’язані українці не мають зараз можливості виїжджати закордон, є ідея організувати навчальний осередок від EHS у Львові. Проводитимуть семінари для лікарів України фахівці з Європи», - зауважив Єндрю де Бо.

Юрій Холод підтримав ідею партнерів щодо організації медконференцій на Львівщині, наголосивши, що медицина має постійно вдосконалюватися, оскільки перед нашою державою стоять великі виклики.

«Як у цивільній, так і у військовій хірургії ми маємо постійно вчитися. І тут у нагоді нам стане ваш досвід, адже ваша особиста присутність в Україні – це підтримка українців, зокрема наших лікарів. Львівщина радо прийматиме фахівців з Європи», - підсумував заступник голови облради.

Юрій Холод також вручив іноземним гостям подяки Львівської обласної ради.

Європейське товариство грижових хірургів засновано у Франції в 1979 році. На сьогодні членами EHS є більше тисячі медиків з 38 країн.