Євгеній Гірник привітав військовослужбовців із річницею створення Національної гвардії України

Євгеній Гірник привітав військовослужбовців із річницею створення Національної гвардії України

28.03.2023

Із нагоди 9-ї річниці створення Національної гвардії України перший заступник голови Львівської обласної ради Євгеній Гірник привітав особовий склад Західного територіального управління НГУ.

Урочистості розпочалися з підняття Державного Прапора над плацом та виконання Державного Гімну України у супроводі оркестру. 

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих Героїв – захисників та захисниць України.

«Національна гвардія України має довгу історію та різні періоди. Але упродовж багатьох років не змінюється найголовніше – нацгвардійці завжди стають на захист України при першій необхідності.

Шановні нацгвардійці, ви – Герої! Кожен із вас!

Від імені Львівської обласної ради, депутатського корпусу та від себе особисто щиро вітаю вас із 9-ю річницею Нацгвардії.

Щиро зичу найвищих результатів у кожному завданні, здоров'я, сміливості та сильного патріотичного духу. Щоб кожен нацгвардієць чи нацгвардійка завжди поверталися зі щитом.

Перемоги нам усім! Слава Нацгвардії! Слава Україні!», - сказав Євгеній Гірник.

За сумлінне виконання службового обов'язку, вірність військовій присязі, високий професіоналізм та з нагоди 9-ї річниці створення Національної гвардії України Євгеній Гірник вручив нагороди Львівської обласної ради кращим військовослужбовцям Західного територіального управління НГУ.

У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла помоляться за військовослужбовців, які загинули, захищаючи Україну, та вшанують пам'ять Героїв на Личаківському кладовищі. 

Із початком повномасштабного вторгнення рф нацгвардійці беруть безпосередню участь у стримуванні російської агресії – у бойових діях, звільненні та обороні українських населених пунктів.

В Україні День Національної гвардії відзначають щорічно 26 березня.