Ірина Гримак відвідала з робочою поїздкою Стрийський район

Ірина Гримак відвідала з робочою поїздкою Стрийський район

09.04.2021

У четвер, 8 квітня, голова Львівської обласної ради Ірина Гримак здійснила робочу поїздку у Стрийський район, в межах якої відвідала низку об’єктів соціального захисту, освіти та охорони здоров’я. 

Ірина Гримак, разом начальником управління майном спільної власності Сергієм Івахом та головою Стрийської районної ради Михайлом Лучечком зустрілася з керівництвом та медперсоналом комунальної психіатричної лікарні "Заклад". 

Ознайомившись з умовами перебування та функціонуванням установи, було прийнято ряд рішень: «На власні очі переконалася, що керівництво лікарні не може самотужки виправити ситуацію, а тому запропонувала директору написати заяву на звільнення. На найближчу сесію Львівської обласної ради підготуємо проєкт рішення про передачу цієї лікарні в підпорядкування обласної психіатричної лікарні. 

Сподіваюся, що зміна менеджменту дозволить оперативно оптимізувати кадрову політику, а також покращити умови лікування та догляду за понад трьомастами хворими в цій лікарні». 

Також голова облради оглянула реконструкцію школи у селі Черниця Розвадівської громади. «Безпосередньо на будівельному майданчику нині обговорили "дорожню карту" співпраці влади з представниками громади, колективом школи, а також підрядником. Визначили, що для успішної реалізації проєкту передусім потрібно змінити замовника робіт. Цей об’єкт потрібно завершити впродовж трьох років. Школа – це важливий соціальний об'єкт. На її відкриття чекає понад 400 дітей з сіл Пісочна, Черниця та Надітичі. Ставимо собі завдання - до початку навчання допомогти громаді з облаштуванням 12 класів, а також спеціалізованих кабінетів, спортзалу та їдальні», - розповіла Ірина Гримак. 

У Миколаївській громаді Ірина Гримак, разом з головою Андрієм Щебелем та директоркою міської лікарні Іриною Хрущ обговорили перспективи розвитку Комунального некомерційного підприємства, зокрема важливості його роботи під час пандемії та ситуацію з незавершеним будівництвом пологового будинку. 

Крім того, відвідали довгобуд в селі Дроговиж, який споруджувався як центр культури для проведення дозвілля дітей та молоді, мистецьких заходів. 

У Новороздільській ТГ Ірина Гримак ознайомилася з роботою Дослідно-механічного заводу "Карпати". Колективу підприємства вдалося налагодити виробництво високоякісної сучасної техніки для транспортної галузі. На ДМЗ "Карпати" працює майже 500 працівників. «Маємо підтримувати діяльність таких підприємств, щоб забезпечити вкрай потрібні надходження до місцевих бюджетів», - наголосила голова облради. 

Також голова обласної ради перевірила діяльність «Роздільського дитячого будинку-інтернату». Тут проживають, навчаються та виховуються діти та підлітки з фізичними та розумовими вадами розвитку та психічними розладами. Також вони  отримують медичну та соціальну реабілітацію.