Фонд міжнародної солідарності передав українцям 25 нових карет швидкої допомоги

Фонд міжнародної солідарності передав українцям 25 нових карет швидкої допомоги

01.07.2022

Сьогодні, 1 липня, представники Фонду міжнародної солідарності передали 25 нових автомобілів швидкої допомоги лікарням у різні територіальні громади України. 2,5 мільйони євро на закупівлю транспортних засобів виділено в рамках гуманітарної допомоги від Європейського Союзу та Банку крайового господарства Республіки Польща.

«Ми зараз перебуваємо у безпеці завдяки вашій державі і звертаємось до усіх інших країн підтримувати Україну. На тих територіях, де використовуватимуть машини, перебувають близько 10 мільйонів людей, які тікали від війни. Ми глибоко переконані, що Україна переможе у цій боротьбі і стане членом Євросоюзу у найближчому майбутньому», – наголосив заступник міністра закордонних справ Республіки Польща Павел Яблонські.

24 передані машини поїдуть у населені пункти Харківщини, Сумщини та Чернігівщини, медзаклади яких були обкрадені, або знищені росіянами під час окупації. Ще одну «швидку» передали колективу комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод подякував партнерам із Республіки Польща за нові, повністю укомплектовані автомобілі та за надійну, безперервну підтримку українців.

Керівник Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Васько зазначив, що подарований партнерами реанімаційний автомобіль облаштований за європейськими стандартами. Він має необхідне обладнання для надання допомоги пацієнтам одразу на місці події.

«Враховуючи пошкоджену медичну інфраструктуру на деокупованих територіях, ці автомобілі будуть вкрай необхідні громадам, адже в певних моментах це «медичний заклад на колесах», – пояснив Андрій Васько.