Дмитро Разумков та Ірина Гримак відвідали Міжнародний центр миротворчості та безпеки

Дмитро Разумков та Ірина Гримак відвідали Міжнародний центр миротворчості та безпеки

11.06.2021

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, депутати Верховної Ради, сьогодні, 11 червня, відвідали Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.

Керівництво Академії сухопутних військ ознайомило гостей із співпрацею з іноземними партнерами, матеріально-технічною базою, умовами проходження служби та побутом військовослужбовців.

Як наголосила Ірина Гримак, Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного – гордість нашої області і кузня наших захисників, миротворців, місце випробування і загартовування духу.

«Тут у співпраці з іноземними партнерами проходять колективну підготовку підрозділи Збройних сил України за стандартами провідних країн світу, в тому числі з використанням сучасних систем імітаційного моделювання бойових дій. Дякую українським військовим, які у співпраці з міжнародними партнерами постійно удосконалюють свої знання та вміння. В умовах війни на сході країни – це життєво необхідно для України», - підкреслила Ірина Гримак.

«Військовослужбовці, з якими сьогодні вдалося поспілкуватися, стверджують, що таких умов для удосконалення своєї майстерності, як у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, немає не тільки в Україні, а й в інших державах. Переконаний, якби таких Центрів до 2014 року було більше, то і втрат на сході України було би менше», - зауважив Дмитро Разумков.

Начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, депутат Львівської обласної ради Павло Ткачук презентував, зокрема можливості Центру імітаційного моделювання, навчального комплексу «Дії в урбанізованій місцевості», навчально-тренувального комплексу «Комп’ютерний артилерійський полігон».

«За часи російської агресії Центром було підготовлено 150 тис військовослужбовців – сержантів і солдатів, а також більше 17 тис офіцерського складу для Збройних сил України, які героїчно і мужньо захищали і захищають Україну. Серед випускників Національної академії сухопутних військ – 10 Героїв України», - розповів Павло Ткачук.

Крім того, Голова Верховної Ради за вагомий особистий внесок у справу забезпечення захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, мужність і героїзм, проявлені під час виконання службових обов’язків у зоні проведення АТО, високий професіоналізм нагородив військовослужбовців Міжнародного центру миротворчості та безпеки: старшого інструктора Руслана Меджитова, командира автомобільного відділення Івана Муху, старшого інструктора Богдана Мороза.

Довідково:

Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного призначений для забезпечення проведення тактичних, тактико-спеціальних, практичних занять на польовій навчально-матеріальній базі з  курсантами Національної академії сухопутних військ, підготовки військових підрозділів Збройних сил України, військовослужбовців і працівників Збройних сил України, інших військових формувань, фахівців правоохоронних органів, миротворчого персоналу та національних контингентів України, іноземних держав та міжнародних організацій до виконання завдань, пов’язаних з їх участю у боротьбі з тероризмом та у операціях з підтримання миру, особового складу військових частин, підрозділів, слухачів та курсантів інших військових навчальних закладів Сухопутних військ Збройних сил України.

Багатонаціональні (міжнародні) військові навчання на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки проводяться з метою підготовки штабів і підрозділів Збройних сил України, вдосконалення навичок військовослужбовців Збройних сил України до виконання завдань та набуття ними спроможності діяти спільно з підрозділами інших держав у міжнародних миротворчих операціях, у тому числі у складі багатонаціональних сил з підтримання миру.