Для трьох лікарень області передали функціональні ліжка від благодійників з Німеччини 

Для трьох лікарень області передали функціональні ліжка від благодійників з Німеччини 

24.11.2022

Львівській обласній клінічній психіатричній лікарні, Центру легеневого здоров’я та Жидачівській міській лікарні передали гуманітарний вантаж від благодійників, зокрема функціональні ліжка, матраци, інвалідні візки та меблі.

Як розповів голова ГО «Стронг Лайф» Любомир Дичко, дві фури з вантажем прибули з Німеччини.

«Зараз є велика потреба в облаштуванні додаткових місць у наших лікарнях, оскільки на Львівщині перебуває багато переселенців, постійно евакуйовується чимало хворих з прифронтових зон. Тому така допомога є вкрай необхідна. Загалом привезений вантаж допоможе забезпечити близько 100 ліжко-місць.

До цього ми привозили багато гуманітарної допомоги іншим комунальним лікарням, у тому числі дитячим. Це була постільна білизна, памперси, дитяче харчування, медикаменти, одяг. Ми опікуємося також дитячими будинками, військовими, внутрішньо переміщеними особами", - зазначив Любомир Дичко.

За словами директора обласної психіатричної лікарні Богдана Чечотки, лікарні сьогодні мають потребу у таких ліжках з автоматичним  регулюванням. Привезені ліжка передадуть Дрогобицькій лікарні для  реабілітаційного відділення, яке планують відкрити до кінця року для людей, постраждалих від війни.