Для громад Львівщини стартував навчально-практичний курс «Школа грантрайтингу»

Для громад Львівщини стартував навчально-практичний курс «Школа грантрайтингу»

15.04.2024

Обласна асоціація місцевих рад «Ради Львівщини» спільно з Українським католицьким університетом організувала для працівників громад навчально-практичний курс «Школа грантрайтингу».

Учасники проєкту – представники Зимноводівської, Жовківської, Бориславської, Перемишлянської, Пустомитівської, Мостиської, Івано-Франківської, Новороздільської, Трускавецької та Бібрської громад.

Вони отримають менторський супровід від експертів Українського католицького університету при фінальній подачі заявки на участь у міжнародних програмах.

«У межах «Школи грантрайтингу» ми детально розповідаємо про міжнародні програми допомоги, які відкриті для України. Вчимо правильно писати грантові заявки, щоб вигравати у конкурсах. Адже зараз є багато міжнародних програм, які покликані допомагати територіальним громадам розвиватися», – розповів виконавчий директор асоціація «Ради Львівщини» Данило Сороковий.

За словами одного з координаторів проєкту, політолога-міжнародника, фандрейзера, проєктного менеджера Андрія Хім'яка, навчання правильному написанню грантів – дуже затребувана річ.

«Про це свідчить, наприклад, кількість поданих нам від громад кількість проєктів – 70. Тому було складно відібрати з них 10 найцікавіших.

Очікуємо на успішний результат навчання, який має перетворитися в 10 грантових заявок від 10 громад», - підкреслив Андрій Хім'як.