Дім Франка запрошує на вечір спогадів «Повернення до рідного дому»

Дім Франка запрошує на вечір спогадів «Повернення до рідного дому»

06.10.2022

Цього року виповнилося 120 років Дому Франка та 130-ї річниці від дня народження наймолодшої дитини Івана та Ольги Франків - Анни Франко-Ключко. З цієї нагоди комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський літературно-меморіальний музей Івана Франка», спільно зі Шкільним театром УКУ "На Симонових стовпах" організовують драматичне дійство «Повернення до рідного дому».

Мистецький вечір спогадів відбудеться 9 жовтня, у програмі співочо-мемуарні читання за спогадами Анни Франко-Ключко «Іван Франко та його родина». Глядачі дізнаються, яким Івана Франка бачили власні діти та якою була доля наймолодшої доньки.

«Доля водила Анну світами: Київ, Берлін, Закарпаття, Відень, Зальцбург, Торонто. Але де б вона не була, її серце поверталося крізь простір і час до рідного Дому, в далекі роки «щасливого, безжурного й веселого життя», - анонсують тематику дійства автори проєкту.  

Дійство розпочнеться 9 жовтня о 18:00 годині. Вхід на захід «Повернення до рідного дому» відбуватиметься за благодійну пожертву учасників. За зібрані кошти  колектив Дому Франка планує придбати цінну колекцію газетних вирізок «Ювілей Івана Франка. 1926 рік».