Депутати обласної ради віддали шану автору мелодії Гімну України о. Михайлу Вербицькому

Депутати обласної ради віддали шану автору мелодії Гімну України о. Михайлу Вербицькому

04.03.2023

 

 

Сьогодні, 4 березня, у с. Млини Підкарпатського воєводства Республіки Польща делегація від Львівщини взяла участь в урочистих заходах з нагоди 208-ї річниці від дня народження автора музики Державного Гімну України отця Михайла Вербицького.

Депутати Львівської обласної ради Соломія Риботицька, Святослав Шеремета та представники товариств «Надсяння», об’єднання українців в Польщі, громадськість поклали квіти та запалили лампадки біля каплиці-пантеону, де похований о. Михайло Вербицький.

Опісля відбулося спільне виконання Державного Гімну України.

«Отець Михайло Вербицький - великий українець, сподвижник української справи. Це була велика людина,  яка робила все для утвердження України. 

У такий непростий для нас час маємо вшановувати видатних особистостей і показувати молодому поколінню приклад відзначення таких сторінок історії. 

Український славень сьогодні в час війни має особливе значення. Співаючи його, віддавали і віддають  своє життя наші Герої. Сьогодні наш Гімн знають і співають у всьому світі.  І ми цим пишаємося», - зазначив голова комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Святослав Шеремета.

Присутні  відвідали молебень у церкві Покрови Пречистої Богородиці, парохом якої був аж до смерті Михайло Вербицький.

Також делегація від Львівщини  взяла участь у молитві за Україну та український народ у церкві св. Димитрія в Явірнику Руському - селі, що на пограниччі Лемківщини та Надсяння, де  4 березня 1815 року народився видатний український композитор о. Михайло Вербицький.