Бюджетна комісія заслухала інформацію про виконання показників обласного бюджету та обласних цільових програм

Бюджетна комісія заслухала інформацію про виконання показників обласного бюджету та обласних цільових програм

04.08.2022

Комісія з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Львівської обласної ради сьогодні, 4 серпня, заслухала інформацію щодо виконання показників обласного бюджету та обласних цільових програм у 2022 році.

За повідомленням департаменту фінансів Львівської ОВА, станом на 1 серпня до загального фонду обласного бюджету надійшло 2,5 млрд грн податків і платежів, що становить 139% до надходжень за відповідний період 2021 року та 115% до плану на січень-липень цього року. Понад план надійшло 331 млн грн.

«Ключовим джерелом наповнення бюджету залишається ПДФО.

Загалом спостерігається позитивна картина щодо виконання дохідної частини місцевих бюджетів області та обласного бюджету Львівщини», - наголосили в профільному департаменті.

Як поінформував департамент економічної політики Львівської ОВА, у 2022 році на реалізацію 30 обласних цільових програм з обласного бюджету передбачено 1 845,7 млн грн.

«Станом на 1 серпня профінансовано заходи 22 програм на понад 559,5 млн грн. Це 30,31% від передбаченого річного обсягу. Фактично використано 522,1 млн грн. Середній показник виконання програм – 28,3%», - зауважили в профільному департаменті.

Важливо, що в області діють три нових програми, адаптовані під потреби воєнного часу: Програма реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів у Львівській області, Програма підтримки бізнесу у Львівській області на період воєнного стану, Комплексна програма підтримки внутрішньо переміщених осіб на період дії воєнного стану. Фінансовий ресурс на їх реалізацію – 295,5 млн грн.