За кошти обласного бюджету відремонтували Журавненський будинок підтриманого проживання

За кошти обласного бюджету відремонтували Журавненський будинок підтриманого проживання

12.12.2022

Із початку повномасштабної війни комунальний заклад Львівської обласної ради «Журавненський будинок підтриманого проживання психоневрологічного типу» став одним із ключових осередків для розміщення дітей з особливими потребами з інших областей, де тривають активні бойові дії.

Станом на сьогодні у закладі проживає 87 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком 2-7 років та 40 працівників із Запорізького обласного спеціалізованого будинку дитини «Сонечко».

Тут провели капітальний ремонт приміщення школи та даху спального корпусу. На ці роботи в межах Програми реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів з обласного бюджету скерували понад 7,8 млн грн. Підтримку надав і благодійний фонд «Щасливе сонечко».

У будинку підтриманого проживання зробили перепланування приміщень школи та облаштували додатково 12 кімнат для проживання 80 діток. Окрім того, відремонтували спортивний зал для проведення лікувальних процедур та реабілітації, санвузли та душові, коридори, сходові клітки та дах спального корпусу.

Відтепер Журавненський будинок підтриманого проживання загалом зможе розмістити приблизно 200 діток.

У рамках Програми реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів цього року ремонтують 7 закладів соціального захисту, на 5 об’єктах роботи уже завершено.