Юрій Холод взяв участь у zoom-конференції міжнародного проєкту «Ковбойки: Український дикий захід»

Юрій Холод взяв участь у zoom-конференції міжнародного проєкту «Ковбойки: Український дикий захід»

23.04.2021

Про те, як розвивати локальний туризм в умовах пандемії, а також який вплив ця галузь має на розвиток місцевої економіки говорили сьогодні, 23 квітня, представники туроператорів, громадськості, органів місцевого самоврядування з Львівщини, експерти з різних регіонів України під час заключної zoom-конференції міжнародного проєкту «Ковбойки: Український дикий захід».

Участь у відкритті конференції «Вплив локального туризму на місцевий економічний розвиток» взяв заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

«Минулий рік був складний, проте криза – це шанс, і ми намагалися його використати, підтримуючи туроператорів, гідів, місцевий бізнес і малих фермерів.

Пріоритетом для нас була підтримка медицини. Понад 67 млн гривень з обласного бюджету ми скерували для 9 опорних медичних закладів в області, які борються з ковід-19. Попри це, ми змогли забезпечити понад 80% виконання обласних цільових програм. Звісно, туризм постраждав чи не найбільше. Водночас, Львівщина здобула влітку 2020-го друге місце в Україні після Києва за відвідуваністю внутрішніх туристів.

Ми намагалися активно зводити докупи різні галузі, до яких туризм є дотичним. Наприклад, пропонували співпрацю гідам та туроператорам з малими фермерами, громадами, які мають цікаві об’єкти культурної спадщини, промислові, але туристично привабливі речі – як Червоноград з його шахтами”, - зазначив Юрій Холод.

Також заступник голови облради підкреслив, що влада Львівщини продовжує підтримувати міста-курорти, розвивати туристичну і транспортну інфраструктуру львівських Карпат.

Довідково:

Головним завдання проєкту «Ковбойки: Український дикий захід» є розвиток місцевого бізнесу, нові зареєстровані підприємці та підприємства. У створеному кластері під маркою “Cowboyky” діють цікаві локації - тепличне господарство та цех для сушіння “Полуничні пагорби”, сироварня “Молочне ранчо”, парк розваг “COWBOYKY”, кілька зелених садиб.

Більше про проєкт – тут.