Юрій Холод привітав студентів Львівського національного медичного університету з початком навчального року

Юрій Холод привітав студентів Львівського національного медичного університету з початком навчального року

31.08.2023

Сьогодні, 31 серпня, заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод взяв участь в урочистих заходах з нагоди посвяти першокурсників Львівського національного медичного університету  імені Данила Галицького у студенти.

Юрій Холод привітав викладачів та студентів ЛНМУ з початком нового навчального року.

«Дуже вірю, що в нашого медичного вишу, який вже є за версією SCOPUS найкращим медичним університетом в Україні, все вийде. Адже у планах, крім навчального процесу та підтримки найсучасніших наукових досліджень і реалізації проєктів, — створення профільного університетського шпиталю, будівництво нового реабілітаційного центру, розширення міжнародної співпраці.

І найголовніше. Лікарі сьогодні, у нашій боротьбі за незалежність і свободу - не просто медики. Вони - цілодобово на передовій. Нашим захисникам і всім нам потрібні парамедики, військові і прифронтові шпиталі, тилові лікарні і госпіталі, сучасні реабілітації. 
Робота медика у воєнному часі стає складнішою в десять, а може і більше разів. Вони працюють без права на помилку. Іноді - без відпочинку.

Тому бажаю нинішнім студентам впертості у навчанні, наснаги, людяності, а всім нам разом — сили і перемоги!», - зазначив під час виступу Юрій Холод.

Цьогоріч до університету вступило 744 першокурсників. Серед них – троє студентів і студенток, які набрали найвищі бали на НМТ з трьох предметів (600 балів) та шестеро, які здобули максимальну кількість балів на НМТ з двох предметів (400).
Цього літа 10 студентів медуніверситету пройшли практику в одному з найпрестижніших медичних університетів Шотландії.

В межах заходу відбулася церемонія одягання білих халатів та благословіння і освячення від студентського капелана університету. Також присутні хвилиною мовчання вшанували всіх захисників і захисниць, які загинули у російсько-українській війні за волю України.  Зокрема, цьогоріч у війні з росією загинув студент 5-го курсу ЛНМУ  Дмитро Бойко.