Юрій Холод привітав колектив Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф із професійним святом

Юрій Холод привітав колектив Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф із професійним святом

27.05.2023

Заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод привітав колектив комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» із професійним святом – Днем екстреної медичної допомоги.

«Від імені Львівської обласної ради та всіх жителів Львівщини вітаю Вас!

Ви – захисники фронту екстреної медичної допомоги. Ви – саме ті Люди, які проїдуть туди, де не поїде ніхто! А якщо не поїдуть - то прилетять, як робили це гелікоптером до 24 лютого 2022 року.

А далі - пересіли на унікальний медичний автобус, яким уже понад рік єдині в Україні здійснюють евакуації поранених, у тому числі і за кордон.

Автобус та карети «швидкої допомоги» по 2-3 рази на тиждень перевозять таких пацієнтів у Польщу, звідки вони вирушають далі - до найкращих клінік Європи. Назад привозять уже тих, хто пройшов лікування, та повертається додому.

Ви - Люди, які в рік приймають понад 11 тисяч екстрених дзвінків на лінію 103! І Люди, які знаходять по всьому світу і передають десятки машин - ЗСУ, прифронтовим містам і селам!

Ви - не просто люди, ви Люди з великої букви! Супермени! І для мене Ви - справжні герої.

Сьогодні Ви вдруге святкуєте своє професійне свято з усією європейською родиною супергероїв.

І ми всі дякуємо Вам, наші рятівники і медики, від усього серця. І точно - від усієї України!

Міцного вам здоров’я! Доброго ангела вам у кожен виїзд, вдосталь часу вам, аби встигнути!

Перемоги нам усім - на всіх наших фронтах!», - зауважив Юрій Холод.

Як наголосив керівник комунальної установи Андрій Васько, колектив вдруге відзначає своє фахове свято в лоні європейської сім’ї і вдруге в реаліях повномасштабного вторгнення росії в Україну.

«Війна змінює людей і змінює нашу роботу. Ті, хто справою свого життя обрав екстренку, працюють в інтенсивному й напруженому режимі, а зараз – і поготів.

Ми завжди пам’ятаємо, завдяки кому живемо відносно спокійним життям. Ми безмежно вдячні нашим братам і сестрам, що на передовій. І ми в глибокій скорботі схиляємо голову перед світлою пам’ятю тих, хто, боронячи рідну землю, передчасно покинув земне життя», - підкреслив Андрій Васько.