Все буде Франкова Україна – програма заходів з відзначення 106-х роковин смерті Каменяра  

Все буде Франкова Україна – програма заходів з відзначення 106-х роковин смерті Каменяра  

26.05.2022

Колектив комунального закладу Львівської обласної ради Державний історико-культурний заповідник «Нагуєвичі» організовує заходи до 106-х роковин смерті Івана Франка. Мистецькі події та благодійні проєкти триватимуть впродовж 26-28 травня, усі зібрані кошти будуть спрямовані на підтримку Збройних Сил України.

У четвер, 26 травня о 16 годині в Палаці мистецтв музею «Дрогобиччина» відбудуться виставка-презентація рукописної «Золотої книги» 1825-1912 рр. нормальної школи оо. Василіан в Дрогобичі та презентація  музейного дослідження: «Franko Johann – взірцевий і пильний учень».  

У п’ятницю, 27 травня, о 13.00 розпочнеться просто-неба на території Літературно-меморіального музею Івана Франка в Нагуєвичах розпочнеться благодійна музейно-мистецька академія «Все буде Франкова Україна». Модеруватиме захід директор Державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі», кандидат історичних наук, доцент Богдан Лазорак. В програмі академії концерт, виставки, екскурсія садибою та перегляд відеофільму про місця юності Івана Франка.  

У суботу 28 травня, на території музейного простору Садиби Івана Франка у Нагуєвичах о 12.00 годині відбудеться панахида до 106-х роковин смерті Івана Франка. Також Молитовна академія розпочнеться у Львові, о 16.00 годині біля пам’ятника Каменяреві на Личаківському цвинтарі.  

Музейники дякують за допомогу в організації заходів колективам Дрогобицького музичного фахового коледжу ім. Василя Барвінського, Дрогобицького державного педагогічного університету ім. Івана Франка, Київського академічного драматичного театру на Подолі, Міжнародному фонду ім. Івана Франка, Музею «Дрогобиччина», Інституту українознавства ім. Івана Крип’якевича Національної академії наук України, Дрогобицького фахового коледжу нафти і газу, Дому Франка у Львові та Нагуєвицької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-II ст., родині Петра Франка та громаді села Нагуєвичі.