Волонтери з Британії та депутати Львівської обласної ради визначили додаткові напрямки співпраці в гуманітарній сфері

Волонтери з Британії та депутати Львівської обласної ради визначили додаткові напрямки співпраці в гуманітарній сфері

27.05.2022

До 1 вересня ми плануємо забезпечити житловими умовами внутрішньо переселених осіб, які тимчасово мешкають у навчальних закладах області. З початку нового навчального року діти на Львівщині мають навчатися у закладах освіти. На цьому  під час зустрічі з волонтерами з Великої Британії акцентував заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Він звернувся до благодійників з пропозицією долучатися до забезпечення ремонтних та відновлювальних робіт у господарських приміщеннях, гуртожитках у різних районах Львівщини. Також серед нагальних завдань налагодження системи очищення, фільтрації води та пошук рішень на зимовий сезон, зокрема облаштування приміщень електричними приладами для обігріву.  

«Також ми зацікавлені у тому, щоб кошти від благодійників витрачалися в Україні. Наприклад продукти та засоби гігієни ми можемо виробляти для власних потреб в Україні. Такий підхід зекономить витрати на логістику, збереже час, а головне ми  підтримаємо вітчизняних виробників, яких є чимало. Враховуючи проблеми експортуванням продукції варто робити все для того, щоб українські харчові товари, засоби гігієни реалізовувалися на нашому внутрішньому ринку. За таких умов підприємства зможуть виплачувати зарплати працівникам. Люди матимуть роботу, необхідні товари не зникатимуть з прилавків», - пояснив Юрій Холод.

Співзасновниця організації White Eagle Appeal Катерина Фролова розповіла, що від початку війни зусиллями благодійників у Британії вдалося зібрати та відправити в Україну понад 80 фур гуманітарної допомоги.

«Ми також організовуємо життя українців у Британії, допомагаємо їм адаптуватися. Залучаємо великі компанії, індивідуальних спонсорів. Працюємо з українськими фондами партнерами з різних областей. Сьогодні ми тут, щоб дізнатися, яка допомога ще потрібна», - розповіла Катерина Фролова.

Учасники зустрічі обговорили необхідність створення центрів психологічної допомоги для громадян, які проживають на Львівщині. Голова комісії з питань міжнародного співробітництва Львівської обласної ради Наталія Галецька запропонувала партнерам з Британії допомогу в організації українських шкіл за кордоном.

«Ми можемо зібрати та відправити українські книги для наших земляків, які зараз перебувають в інших державах. Адже важливо підтримати кожного. Зберегти нашу ідентичність. Львів – це надійний тил і ми готові допомагати усім», - наголосила депутатка.