Відзначення 35-их роковин Чорнобильської катастрофи має максимально привернути увагу суспільства до постраждалих в аварії, - Микола Іщук

Відзначення 35-их роковин Чорнобильської катастрофи має максимально привернути увагу суспільства до постраждалих в аварії, - Микола Іщук

23.04.2021

Стан соціальної захищеності постраждалих від Чорнобильської аварії осіб та актуальні завдання подолання наслідків цієї трагедії обговорили під час слухань у Комітеті з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Верховної  Ради України.

Окрім народних депутатів, представників уряду та експертів, до участі у відео конференції були запрошені керівники депутатських комісій обласних рад.   
Голова постійної комісії з питань з  питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій Львівської обласної ради Микола Іщук повідомив, що спільна  зустріч між керівниками центральних органів влади та представниками місцевого самоврядування в онлайн-форматі організована з метою координації дій щодо соціального захисту чорнобильців. 

Напередодні 35 роковин трагедії на Чорнобильській АЕС варто оцінити рівень соціального захисту постраждалих громадян, а таких в  Україні близько 1 млн 700 тис. осіб, провести певний аналіз того, що зроблено і прийняти правильні рішення щодо майбутніх важливих завдань.  

"Вибух на одній із найбільших атомних електростанцій став загрозою для здоров’я  всього  людства. Тоді українці рятували від катастрофи не лише свою територію, а й майбутнє поколінь  багатьох держав. Ліквідатори аварії  за свій подвиг  повинні отримувати більше допомоги від держави й поваги від суспільства. 
Крім того, трагедія змусила багатьох покинути домівки, переїхати в інші населені пункти. І прикро, що через 35 років ще залишаються невирішеними соціальні проблеми таких родин, наших громадян. Над цим треба зараз спільно працювати, щоб сповна виконати свої зобов'язання перед героїчними рятівниками", - наголосив Микола Іщук.   

Нагадаємо, 26 квітня в Україні відзначають День Чорнобильської трагедії і Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф.
 В громадах Львівщини відбудуться поминальні заходи та вшанування пам'яті про ліквідаторів і жертв техногенної катастрофи.