В Охматдиті врятували семимісячного хлопчика, який випадково проковтнув деталь від конструктора

В Охматдиті врятували семимісячного хлопчика, який випадково проковтнув деталь від конструктора

02.02.2023

Лікарі комунального закладу Львівської обласної ради «Львівська обласна дитяча клінічна лікарня Охматдит» методом ендоскопічного хірургічного втручання вилучили деталь від конструктора зі стравоходу семимісячного малюка.

Батьки дитини звернулися до лікарів 16 січня зі скаргами та підозрою на пневмонію. За словами медиків, Юрчику зробили КТ, яке показало розширення простору стравоходу і звуження в одному місці, залишкові запальні зміни після пневмонії верхньої частки правої легені тощо. Але на КТ не змогли побачити, що у стравоході є сторонній об’єкт.

«Оскільки блювання дитини не припинялося, то наші лікарі-хірурги вирішили провести дитині фіброгастроскопію під час якої побачили, що у стравоході є сторонній предмет, який весь був у грануляційних зростах і формувався вже рубець, що свідчить про те, що предмет там знаходився досить довго, близько 3-ох тижнів», - розповідають медики.

Дитині одразу провели оперативне втручання й ендоскопічно видалили сторонній предмет – детальку від конструктора. «У нашій родині четверо дітей і кожного ми пильнуємо дуже добре,- розповіла мати Юрчика, - але таке сталося у нас вперше. Очевидно старші діти складати конструктор Lego і не помітили як малюк одну із деталей випадково проковтнув. Дякуючи лікарям усе минулося, стан дитини внормувався».

Лікарі «Охматдиту» закликають батьків ретельніше стежити за маленькими дітьми, аби таких прикрих випадків в майбутньому не траплялося.