У військовому Ліцеї імені Героїв Крут відзначили День знань

У військовому Ліцеї імені Героїв Крут відзначили День знань

01.09.2023

Урочистості з нагоди Дня знань відбулися сьогодні, 1 вересня, у комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівський державний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут».

Розпочалися заходи з внесення прапора ліцею, підняття Державного Прапора України та спільного виконання Державного Гімну. Присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих внаслідок російської агресії. 62 випускники ліцею віддали своє життя, захищаючи незалежність нашої держави.

У 2023 році кадетами Львівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут стали 224 юнаки з 22 областей України. 66% учнів – зі Львова та Львівській області. Майже чверть ліцеїстів вирішили продовжити справу батьків, які служать в Збройних Силах України або працюють в силових структурах.

Від імені Львівської обласної ради новобранців ліцею привітав заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

“Вітаємо нових “крутян” – мужніх хлопців, які бачать себе військовими у майбутньому. Сьогодні вони вступили до нашого комунального закладу. Щиро радий, що наш обласний заклад сьогодні дає якісну освіту і підготовку для майбутніх воїнів, які захищатимуть нашу незалежну і суверенну державу, – зазначив Юрій Холод. – Окрім того, що тут є військовий вишкіл, ми надаємо якісну освітню підготовку. Це вивчення англійської мови та інших предметів, як у звичайній школі. Але найголовніше – це військовий вишкіл. Зараз ми працюємо над тим, щоби відкрити дуже класний тир, щоби хлопці могли б тренуватися. Крім того, працюємо над розробленням документації, щоби сформувати для ліцеїстів базу підготовки за зразками НАТО. Щоби ці хлопці були підготовленими, коли продовжать навчання в Академії сухопутних військ або в іншому навчальному закладі військового спрямування”.

Старші “крутяни” вручили першокурсникам погони та шеврони. Молодь урочистим маршем пройшла по плацу навчального закладу.

Зазначимо, що у зв'язку з військовою агресією Росії проти України та активізацією бойових дій, у навчальному закладі значно збільшилося число учнів пільгових категорій. Більш ніж половина вступників ліцею є пільговиками – це вихованці з багатодітних сімей, сироти, діти, які виховувались одним з батьків, діти учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, вступники з тимчасово окупованих території України, внутрішньо переміщені особи.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, на сьогодні понад 250 випускників ліцею відзначені державними нагородами та відзнаками Герой України, орденами Богдана Хмельницького, “За Мужність, "Данила Галицького", а також недержавною нагородою "Народний Герой України".