У Сороках-Львівських відкрили відреконструйовану гімназію

У Сороках-Львівських відкрили відреконструйовану гімназію

30.08.2023

Урочисте відкриття відреконструйованої гімназії відбулося сьогодні, 30 серпня, у селі Сороки-Львівські Мурованської громади Львівського району.

Участь у заході взяли керівництво обласної ради, військової та районної адміністрацій, народні депутати України, представники Мурованської громади, керівники освітніх закладів, педагоги, працівники школи, випускники, батьки, учні та мешканці села, духовенство.

Під час церемонії відкриття присутні хвилиною мовчання вшанували полеглих героїв. Зі сцени виступили представники влади, педагоги, школярі та випускники школи, а також пісенний гурт “Галичанка”.

“Цього тижня ми відкриваємо на Львівщині після реконструкції або добудови 4 освітні заклади, – зазначив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод. – І це є перше з запланованих відкриттів. Тепер ваша гімназія може якісно та гідно приймати щодня понад 90 учнів, без необхідності планувати навчання у 2 зміни. Крім того, у гімназії є їдальня, сучасні зручні й світлі класи. Зробили ми це, залучивши кошти місцевого й обласного бюджету”.

Школу у Сороках-Львівських збудовано понад 120 років тому. Умови навчання школярів потребували покращення: в приміщенні не було санвузлів та їдальні. При проєктній потужності у 45 учнівських місць фактично в школі у дві зміни навчались 90-95 дітей.

Реконструкцію об’єкта було розпочато у 2021 році. З обласного та місцевого бюджетів на ремонт було скеровано 13 мільйонів 778 тис. грн. За ці кошти добудовано додаткові приміщення, а також облаштовано мансардний поверх. Відповідно, на першому поверсі облаштовано 5 нових класів, а на мансардному поверсі – 4 класи.

Завдяки реконструкції, у гімназії додатково створено 45 учнівських і 6 робочих місць. Тепер у навчальному закладі зможуть повноцінно навчатися 100 учнів. Також покращено умови праці у гімназії.

Окрім того, в освітньому закладі замінено покрівлю даху, утеплено фасад, встановлено модульну котельню, підведено інженерні мережі, проведено внутрішні оздоблювальні роботи класів та допоміжних приміщень, проведено благоустрій території.