У Польщі стартував Економічний форум у Карпачі: «Нові цінності Старого Континенту – Європа на порозі змін»

У Польщі стартував Економічний форум у Карпачі: «Нові цінності Старого Континенту – Європа на порозі змін»

05.09.2023

 

5-7 вересня у м. Карпач (Республіка Польща) проходить ХХХІI Економічний Форум – найбільша міжнародна конференція політичних, економічних та наукових еліт Центрально-Східної Європи за участі президентів, прем’єр-міністрів, міністрів урядів, політичних лідерів, видатних представників науки, культури і бізнесу, місцевого самоврядування.

 

Тут обговорюються не лише питання  безпеки, перспектив економічного розвитку, сучасних викликів та шляхи подолання криз, а й представлені конкретні рішення та інноваційні ідеї. 

 

Участь у форумі бере заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод, депутати обласної ради Святослав Шеремета, Віталій Свіщов та Ірина Гримак.

 

«Девіз цьогорічного заходу у Карпачі: «Нові цінності Старого Континенту – Європа на порозі змін». Адже світ кардинально змінюється на наших очах. Ми, українці, змінюємо його своєю боротьбою. Після цієї війни, після нашої перемоги світ вже ніколи не буде таким, як був до цього. І ми маємо бути готові не тільки відвоювати свободу та головні цінності, на яких тримається Європа. Ми маємо самі запропонувати Європі новий порядок денний. Саме тому вже сьогодні, разом із лідерами країн  Центрально-Східної Європи думаємо над тим, як спільно долати наслідки російської агресії, розвивати транскордонне співробітництво, дбати про наш спільний безпековий простір та майбутнє Європи, нашу ресурсну та енергетичну незалежність», — каже заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

 

За 3 дні в роботі форуму візьмуть участь більше 5000 учасників, відбудеться понад 500 дискусій, 470 заходів.

 

Делегація від Львівщини візьме учать у таких дискусійних панелях: «Рівність в органах місцевого самоврядування. Співпраця між Польщею та Україною»  та «Туризм слідами історії – поширення цінностей міст і регіонів вдома і за кордоном».

 

Окрім того, у програмі форуму обговорення таких тем, як наслідки російської агресії та перспективи Східного партнерства, транскордонне співробітництво, питання безпеки та майбутнього Європи, енергетичної незалежності, демократії, відбудови України тощо. 5-7 вересня у м. Карпач (Республіка Польща) проходить ХХХІI Економічний Форум – найбільша міжнародна конференція політичних, економічних та наукових еліт Центрально-Східної Європи за участі президентів, прем’єр-міністрів, міністрів урядів, політичних лідерів, видатних представників науки, культури і бізнесу, місцевого самоврядування.