У нас спільна енергосистема, а це означає, що економити електроенергію треба усім, - Юрій Холод

У нас спільна енергосистема, а це означає, що економити електроенергію треба усім, - Юрій Холод

03.11.2022

Про необхідність економити енергію, обласний бюджет та допомогу від міжнародних організацій, яка надходить в Україну через Львівщину, в ефірі телеканалу «Перший Західний» розповів заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод. 

Першочергово Юрій Холод наголосив, що у нас спільна енергосистема, а це означає, що усім разом необхідно дбати про раціональне використання електрики. Зокрема, вимикаючи зайве світло вночі та вдень, відключаючи потужні електроприлади в години навантаження. 

«Енергосистема сьогодні має можливість постачати електроенергію. У випадку перенавантаження мережі працюватимуть об’єкти критичної та соціальної сфери. Бізнесу варто вже задуматися про потужні генератори. Важливо, щоб економіка працювала і побутові проблеми слід передбачити та мінімізувати», - пояснив Юрій Холод та наголосив, що при необхідності, міжнародні партнери нададуть нам електроенергію та допоможуть відновити зруйновані інженерні об’єкти. Але для відновлення можуть знадобитися місяці. І ми маємо бути готовими до таких обставин. 

Також Юрій Холод запевнив що бюджет області буде прийнятий до кінця року. У пріоритеті залишається підтримка закладів і підприємств у сфері освіти, охорони здоров’я та соціального захисту. 

«Обласний бюджет потребує швидких рішень. Ми працюємо над реалізацією програм для внутрішньо переміщених осіб, військової підтримки. Цей бюджетний рік, на мою думку, є показовим. Зокрема, добре спрацювала програма, яка стосується внутрішньо переміщених осіб. Ми облаштували 45 гуртожитків, а це 5 тисяч додаткових ліжкомісць», - розповів заступник голови Львівської обласної ради.