У Львові казахи відкрили «Юрту Незламності» як вияв солідарності з українським народом

У Львові казахи відкрили «Юрту Незламності» як вияв солідарності з українським народом

01.02.2023

Сьогодні, 1 лютого, у Львові відкрили «Юрту Незламності», яка облаштована з ініціативи казахської діаспори та представників бізнесу.

Це четверта з шести локацій, які запрацюють в Україні. До слова , першу юрту було відкрито у місті Буча Київської області.   

Конструкція юрти відповідає історичним традиціям будівництва цього національного легкого пересувного будинку степових кочівників. Тут можна зігрітися, зарядити гаджети та випити чаю. Працюватиме вона з  9.00 до 19.00. Всередині юрти проводитимуться майстер-класи, а також різноманітні  заходи для школярів, які , до прикладу, зможуть малювати листівки для казахських дітей. 

«Юрта буде місцем світла і тепла.  Казахський народ таким способом хотів продемонструвати свою підтримку, солідарність та співчуття українському народу. Казахи, коли пускають у свій дім - це означає, що вони бажають добра. Дякую усім, хто підтримав таку ініціативу», - зазначила Почесний Консул Республіки Казахстан у Львові Галина Маслюк.

Під час заходу присутніх пригощали традиційними казахськими стравами: пловом, баурсаками,  а  також солодощами та напоями.