У Львівській обласній раді відбулася зустріч депутатів Львівщини із делегацією з Німецького Бундестагу

У Львівській обласній раді відбулася зустріч депутатів Львівщини із делегацією з Німецького Бундестагу

23.05.2019

 

Депутати Німецького Бундестагу та депутати Львівської обласної ради провели зустріч та обговорили основні питання розвитку регіону, політичну ситуацію в країні та можливість налагоджувати двостороннє співробітництво.

Перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус ознайомив німецьких депутатів з перебігом останніх політичних подій в державі, проведенні реформ та розповів про особливості діяльності обласного парламенту.

«Сьогодні, вітаючи вас на Львівщині, хочу виголосити слова вдячності вашій країні у підтримці України у її боротьбі на територіальну цілісність та свободу, а також у прагненні стати повноправним членом ЄС. Як відомо, європейський курс України закріплено в Основному Законі і ми віримо, що не зійдемо з цього шляху», - наголосив Андрій Білоус.

За його словами, впродовж останніх трьох-чотирьох років здійснено чимало перетворень та закладено підвалин для розвитку, зокрема Львівщини. Йдеться про розбудову дорожньої та соціальної інфраструктури, залучення інвестицій, відкриття нових виробництв і, звичайно, проведення адміністративно-територіальної реформи. «Реформа децентралізації – одна з найуспішніших реформ, які продяться в державі. Ми очікуємо, що уже новобрана Верховна Рада України ухвалить закони, необхідні для її завершення», - зазначив він.

В свою чергу депутат обласної ради Андрій Ковч наголосив, що за останній час тут, на Львівщині, створені всі необхідні умови для ведення бізнесу та залучення іноземного капіталу.  «Львівщина відкрита, безпечна та інвестиційно приваблива область», - сказав він.

Окрім того, за словами обласного обранця Богдана Гагалюка, керівництво області докладає максимум зусиль, аби залучати додаткові кошти, а також запобігати трудовій міграції. 

Як наголосив німецьким гостям голова екологічної комісії Юрій Гудима, Львівщина приділяє чималу увагу вирішенню екологічних проблем та розширенню територій природо-заповідного фонду. 

В свою чергу депутати Німецького Бундестагу цікавилися такими основними питаннями як завершення реформи децентралізації, проблемою трудової міграції, боротьбою з корупцією та збереженням демократичних процесів. Вони висловили зацікавлення областю та запевнили, що повернуться сюди ще не раз.