У Козівській громаді працівники підприємства "Галсільліс" висаджують 20 тис. молодих дерев

У Козівській громаді працівники підприємства "Галсільліс" висаджують 20 тис. молодих дерев

30.10.2021

Близько 20 тисяч саджанців ялиці, модрини, ялини лісники запланували  висадити на 3,5 гектарах землі поблизу села Росохач на Сколівщині.

На території Славського дочірнього лісогосподарського підприємства об’єднання «Галсільліс» сьогодні, 30 жовтня розпочали висадку саджанців хвойних дерев.

Як розповів в.о. генерального директора обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства Львівської обласної ради «Галсільліс» Іван Підгородецький, шість років тому на цій ділянці висадили молодий ліс, проте пожежа, яка виникла через підпал трави, знищила усі дерева.

«На цьому місці всі молоді культури згоріли.  На жаль, палії знищили те, що зробили лісники й кілька років на цій ділянці нічого не могло  рости. Минув час, тепер наші фахівці знову підготували грунт. Тому сьогодні ми приїхали сюди разом з громадськістю, щоб разом відновити ліс. Сподіваємося на те, що мешканці також оберігатимуть насадження, адже цей ліс буде корисним для громади», - наголосив Іван Підгородецький.

Нагадаємо, обласне комунальне спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Галсільліс» засноване Львівською обласною радою у 2000 році. За понад два десятиліття «Галсільліс» об’єднує 18 дочірніх підприємств по всій області. Основне завдання колективу - збереження та відтворення лісу. 

«Немає таких ділянок, де б ми не запланували та не висадили молоді дерева, у кожного підприємства є власні розсадники, де ми вирощуємо сіянці. Результати нашої роботи будуть помітними в майбутньому, коли молоді ліси зміцніють і виростуть. Зараз для нас важливе розуміння від мешканців громад та шанобливе ставлення до дерев і до праці тих, хто ці насадження доповнює, доглядає. Ми продовжимо добре виконувати свою роботу, адже відновлення лісів по всій Львівщині – пріоритет для нашого колективу на наступний рік», - підсумував Іван Підгородецький.

За словами фахівців, необхідно мінімум 4 роки для того, щоб висаджені сьогодні дерева міцно вкоренилися і почали активно рости.