У діагностичній лабораторії дитячої лікарні за кошти благодійників встановлено сучасний імуноферментний аналізатор

У діагностичній лабораторії дитячої лікарні за кошти благодійників встановлено сучасний імуноферментний аналізатор

10.07.2022

Діагностична лабораторія Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру поповнилася новим обладнанням. Імуноферментний аналізатор (ІФА) комунальному закладу Львівської обласної ради подарували благодійники. Обладнання вартістю  250 тис.грн закупив благодійний фонд «Крила надії». Кошти на придбання техніки передала компанія  JYSK Ukraine.

Медики наголошують, що новий пристрій вкрай важливий у діагностиці онкогематологічних, ревматологічних захворювань, імунних дефектів, а також використовується для обстеження дітей та підлітків, які потребують трансплантації кісткового мозку.

«Сучасний ІФА-аналізатор з термошейкером збільшить та розширить можливості нашої лабораторії: на ньому можна виконувати більше різновидів обстежень з кількісними характеристиками. До того ж одночасно у пристрій можна завантажувати близько 100 взірців матеріалу, що дуже важливо для дитячої лікарні, яка сьогодні приймає на лікування дітей з усієї України», - пояснюють лікарі та дякують небайдужим людям за допомогу у порятунку дитячих життів.