У Брюховичах запрацює інноваційний лісорозсадницький комплекс

У Брюховичах запрацює інноваційний лісорозсадницький комплекс

14.09.2021

На базі державного підприємства «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» функціонуватиме інноваційний лісорозсадницький комплекс з вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою.

Проєкт вартістю 89 млн грн реалізовано у співпраці з Львівською обласною радою та обласною державною адміністрацією, за підтримки Державного агентства лісових ресурсів України й Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

З бюджету Львівської області на виконання робіт проєкту виділено 36,4 млн грн.

У збудованому інноваційному лісовому розсаднику за сучасною технологією будуть вирощувати сіянці біотично стійких, високопродуктивних лісових порід для відновлення лісів Карпат та рівнинної частини: ялиця біла, бук лісовий, сосна звичайна, дуб звичайний, модрина європейська, псевдотсуга Мензіса та інші.

Очікується, що результатом проєкту стане збільшення потужностей підприємств Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства і кількість вирощеного садивного матеріалу становитиме близько 10 млн сіянців.

Адміністрація ДП «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» запрошує представників ЗМІ на урочисте відкриття комплексу, яке розпочнеться о 14:30 год за адресою: смт Брюховичі, вул. Львівська, 10.

Акредитація триватиме до 15.00 години 15 вересня за номером телефону: 067 953 01 22.