Театр ляльок розповів вихованцям спеціальної школи Марії Покрови про пригоди Лиса Микити

Театр ляльок розповів вихованцям спеціальної школи Марії Покрови про пригоди Лиса Микити

17.01.2024

Виставу «Витівки Лиса Микити» з синхронним перекладом жестовою мовою показали сьогодні, 17 січня, актори Львівського театру ляльок учням Львівської спеціальної школи Марії Покрови.

Подивитися історію про лиса-хитруна, який зумів обвести навколо пальця багатьох ворогів, забралися глядачі різного віку. Витівки лялькового Лиса викликали щире захоплення і радість школярів. По завершенню вистави вихованці школи отримали смачні й корисні подарунки – солодощі й приладдя для творчості.

«Сьогодні у нас надзвичайне свято. Подивіться на усмішки та радість, яку подарували нам артисти, режисер і всі, хто завітав сьогодні до нас. У нашій залі був аншлаг. Сьогодні ми з вами заприятелювали. Наснаги вам для творчості й вдячного глядача», – зазначив керівник школи Любомир Мостовий.

Організували захід Відділ гуманітарної політики Львівської обласної ради, Львівський театр ляльок та Екуменічний комітет медичної та соціальної допомоги ПЦУ, РКЦ, УГКЦ Львова.

«Хотіли зробити дітям свято і побажати, щоб вони зростали добрими християнами й патріотами України. Не хочемо, щоби під час війни діти були чимось обділені. Дякуємо обласному театру ляльок за таку щиру виставу», – зазначив керівник Екуменічного комітету медичної та соціальної допомоги, депутат Львівської обласної ради, о. Микола Біляк.

КЗ ЛОР "Львівська спеціальна школа Марії Покрови" заснована 1830 року і є найстарішим закладом цього профілю в Україні. Фундаторами закладу була церква, а першим керівником - священник. Відтоді школа незмінно займається освітою дітей з порушенням слуху.

Сьогодні в обласному закладі Львівської обласної навчаються 74 учнів, 34 дитини перебувають тут постійно. Впродовж 9 місяців школа також була другим домом для вихованців сиротинця з охопленою війною регіону.

Нещодавно у школі відремонтували спортивний зал. Власними силами у закладі створили шкільний музей, відновили каплицю, яка була від початку заснування і до приходу комуністичної влади. Оновлені кімнати прикрасили майстерними виробами вихованців.