Священник і перший капелан Збройних Сил України презентував у Львівській обласній раді авторську книгу-казку “Семенові зорі”

Священник і перший капелан Збройних Сил України презентував у Львівській обласній раді авторську книгу-казку “Семенові зорі”

28.07.2023

Сьогодні, 28 липня, у сесійному залі Львівської обласної ради відбулася презентація книги “Семенові зорі”, автором якої є перший в історії військовий капелан Збройних Сил України при штабі АТО отець Андрій Зелінський.

Презентація видання відбулася з нагоди Дня Української Державності.

“Сьогодні, мабуть, найкращий день для того, щоби поговорити про нашу тему – про історію української вічності, яку мені вдалося розкрити як казку на сторінках книжки “Семенові зорі”, – сказав на зустрічі священник і капелан. – Для мене Україна розпочинається з подиву. Бо насправді подив це те, що залишає людину справді вільною. Це єдина реакція, яка не може бути ідеологічно зумовлена і владно-нормативно визначена”.

Автор розповів про вигадану ним країну і про персонажів книги, кожен з яких має спонукати до роздумів, алегорій і висновків. Письменник, політолог і духівник аналізує виклики часу – епідемії, війну, кліматичні й екологічні зміни, потужності штучного інтелекту, а також загрози для демократичних суспільств.

“Сьогодні в Україні насправді відбуваються події епохального значення, глобального масштабу. І це точно може стати початком нового світу, – каже Андрій Зелінський. – Сьогодні людська воля і свобода – це те важливе, що можна легко втратити. Але Україна завжди була і завжди буде залишатися вільною – бо це край вільних людей. Тільки вільні люди здатні на подвиг”.

Фантастичні персонажі книги “Семенові зорі” нерозривно пов'язані з історіями реальних героїв, яких автор знав, яких бачив і з ким дружив. Це молоді хлопці, воїни, Герої України, яких священник супроводжував на фронті і яких, на жаль, сьогодні вже нема з нами.

“З Божою поміччю і ласкою ми ідемо до перемоги у сучасній війні. Я впевнений, що спільними зусиллями нашу державність ми будемо нести далі, – зазначив під час презентації заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод. – Велика кількість народів не мали власної державності. І вони через це страждають. Велика подяка кожному за те, що ви робите для того, щоби наша державність існувала”.

З нагоди Дня Державності України Юрій Холод нагородив отця Андрія Зелінського подякою голови Львівської обласної ради.