Сьогодні в Україні – День вiдповiдальностi людини

Сьогодні в Україні – День вiдповiдальностi людини

19.10.2022

Сьогодні вдруге в Україні відзначають День вiдповiдальностi людини. Цей день запровадили у пам'ять про Богдана Гаврилишина — відомого економіста, мецената, мислителя.

Богдан Гаврилишин вірив у те, що наше майбутнє, майбутнє наших дітей і країни залежить від кожного з нас та від нашої особистої відповідальності.

Правила життя від Богдана Гаврилишина — це 15 принципів. Говори правду, будь чесним, піклуйся про здоров’я, вчися, не занедбуй таланти і добре стався до інших, — звертався він до нового покоління українців у Декларації відповідальності людини.

Як виховник і пластун Богдан Гаврилишин багато промовляв до молоді. Будь вільним, прагни до гармонії в особистому, професійному та соціальному житті, не обмежуй прав інших, бережи культурну спадщину, дбай про родину, сприяй добробуту всіх членів суспільства, зберігай власну ідентичність навіть будучи частиною світової спільноти, — навчав молодь Гаврилишин, який мріяв трансформувати Україну.

Нащадків Гаврилишин просив дбайливо ставитися до довкілля і своєї країни, аби після себе залишити краще середовище, ніж було. Це допоможе майбутнім поколінням прогресувати у політичній, економічній, соціальній, культурній сферах і завдяки цьому можна змінювати світ навколо.