Славська, Бориславська, Трускавецька громади вступили в Асоціацію «Карпатський Єврорегіон-Польща»

Славська, Бориславська, Трускавецька громади вступили в Асоціацію «Карпатський Єврорегіон-Польща»

24.10.2022

У неділю, 23 жовтня, у Польщі у межах конференції щодо перспективи розвитку міжнародного карпатського туризму Славській, Бориславській та Трускавецькій громадам передали сертифікати про вступ до Асоціації «Карпатський Єврорегіон-Польща».

Вручили документи очільникам громад керівник апарату уряду Польщі Марек Кухцінський та Генеральний секретар Асоціації Давід Лясек.

«Ми перші три громади в Україні, які стали членами Асоціації. Це об’єднання відкриває нам нові перспективи – участь у багатьох конкурсах та можливість претендувати на залучення європейських коштів у громади», -  прокоментував Славський селищний голова Володимир Бега.

«Наші Збройні сили переможуть ворога, і в цьому немає жодних сумнівів! Наступним важливим кроком буде відбудова та розвиток країни. Розуміємо, що одним із найбільш реалістичних джерел фінансування цих потреб будуть кошти наших європейських партнерів», – зазначив міський голова Борислава Ігор Яворський. 

«Претендуватимемо на спільні екологічні, туристичні проєкти в рамках фінансування Євросоюзу. Перемогти і стати повноцінним членом європейської сім‘ї – наша спільна мета. Працюємо над цим щодня», – підсумував міський голова Трускавця Андрій Кульчинський.