Сільгоспвиробники області отримають ще 1,7 млн грн фінансової підтримки з обласного бюджету

Сільгоспвиробники області отримають ще 1,7 млн грн фінансової підтримки з обласного бюджету

21.04.2023

Ще 1,7 млн грн з обласного бюджету скерують аграріям Львівщини в межах Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки. Таке рішення сьогодні, 21 квітня, ухвалила обласна комісія з визначення одержувачів фінансової підтримки, розглянувши 14 заявок від сільськогосподарських виробників.

Про це повідомив заступник голови Львівської обласної ради, співголова комісії Юрій Холод.

«Майже 400 тис. грн – «підуть» на відшкодування відсотків за договорами лізингу. Це означає, що 8 одиниць сільськогосподарської техніки господарям обійдуться дешевше.

1,3 млн грн скерували на пільгові кредити для проведення весняно-польових робіт.

Від початку року допомогу з обласного бюджету вже отримали 17 аграріїв Львівщини на суму майже 4 млн. грн. Це 12,2% виділених на програму коштів.

Також фермери повертають кошти в бюджет області, якщо брали торік кредити на зворотній основі. Цьогоріч, наприклад, повернули понад 2,4 млн грн.

Загалом обласна програма передбачає підтримку аграріїв на суму 34 млн грн, що на 10 млн грн більше, ніж торік.

Бажаю нашим українським господарям щедрих врожаїв та вірю, що навіть найменша підтримка у цей складний час є дуже потрібна. Водночас, такі офіційні програми стимулюють агропромисловий сектор працювати прозоро та чесно сплачувати податки», - розповів Юрій Холод.

Участь у засіданні взяв голова комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій облради Юрій Раделицький.