Профільна комісія підтримала ініціативу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Львівській області

Профільна комісія підтримала ініціативу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Львівській області

05.09.2023

Комісія з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій підтримала ініціативу представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Львівській області Тараса Подвірного щодо розгляду на сесії облради питання про забезпечення доступності до об’єктів та майна спільної власності Львівської обласної ради.

«Мета ухвалення рішення – створення умов для забезпечення інклюзивності та доступності для всіх громадян, зокрема осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення в Львівській області. Це передбачає відкритість та безбар’єрність до об'єктів та майна спільної власності Львівської обласної ради.

Пропонуємо створити спеціальну робочу групу, яка включатиме учасників обласної ради, Львівської ОВА та експертів з громадського сектору, для розробки та впровадження необхідних змін у структурі та інфраструктурі об'єктів та майна.

Реалізація проєкту сприятиме виконанню національних та міжнародних зобов'язань щодо прав людини та інклюзивного розвитку», - пояснив Тарас Подвірний.

Голова комісії Микола Іщук наголосив, що для Львівщини важливо досягнути 100-процентного результату в питанні доступності та інклюзивності.

Крім того, комісія ініціювала ухвалення звернення Львівської обласної ради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо відновлення державного фінансування невиробничої сфери Українського товариства сліпих та Українського товариства глухих.