Профільна комісія підтримала ініціативу створення сучасного реабілітаційного центру для дітей

Профільна комісія підтримала ініціативу створення сучасного реабілітаційного центру для дітей

02.08.2023

Комісія з питань охорони здоров'я та материнства Львівської обласної ради підтримала ініціативу комунального закладу Львівської обласної ради «Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «Охматдит» створення у смт. Брюховичі сучасного реабілітаційного центру для дітей.

«У будівлі, яка перебуває на балансі нашої лікарні, на першому етапі  плануємо облаштувати відділення нейрореабілітації на 50 ліжок, відділення реабілітації дітей після травм та з ортопедичною патологією на 30 ліжок, відділення  реабілітації дітей з хронічними респіраторними захворюваннями на 10 ліжок, відділення довготривалої реабілітації і паліативної допомоги на 10 ліжок. Наразі 700 дітей в області потребують такої реабілітації.

Передбачаємо також будівництво басейну і запровадження іпотерапії – методу лікування, заснованого на взаємодії людини зі спеціально навченим конем, адаптованим до можливостей хворого в опануванні верхової їзди.

Станом на сьогодні ми працюємо над проєктно-кошторисною документацією», - розповів в.о. директора «ОХМАТДИТУ» Дмитро Квіт. 

Крім того, комісія підтримала ініціативу Івано-Франківської обласної ради і пропонуватиме Львівській обласній раді також звернутися до Кабінету Міністрів України щодо належного державного забезпечення пацієнтів з орфанними захворюваннями.

«Важливо, аби в державному бюджеті передбачили кошти для дофінансування лікування пацієнтів із орфанними захворюваннями, адже це дуже дороговартісне лікування», - підкреслила голова комісії Анна Ярмола.