Профільна комісія ініціює звернення облради про посилення відповідальності за порушення безпеки на воді

Профільна комісія ініціює звернення облради про посилення відповідальності за порушення безпеки на воді

07.09.2021

Комісія з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань виносить на розгляд обласної ради звернення до Верховної Ради України щодо внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення в частині встановлення відповідальності за порушення правил, що забезпечують безпеку громадян на водних об’єктах.

«У липні наша комісія заслухала інформацію начальника Центру рятувально-водолазної служби Романа Фіца. Він поінформував про невтішну статистику щодо потопельників на різних водоймах області – їх кількість більша, ніж у попередні роки.

Відтак з метою зменшення показників загибелі людей на воді ми напрацювали проєкт звернення до Верховної Ради України щодо посилення відповідальності за недотримання громадської безпеки на водних об’єктах», - розповів голова комісії Назарій Сумало.

У тексті проєкту звернення наголошується, зокрема, на важливості посилення адміністративної відповідальності керівників та власників відпочинкових зон масового відпочинку населення біля водойм, насамперед, за відсутність рятувальних постів та рятувальників, відсутність облаштованого пляжу, недотримання правил користування маломірними суднами на водоймах.

Крім того, під час засідання комісія підтримала внесення змін до Комплексної програми «Безпечна Львівщина» на 2021-2025 роки щодо перерозподілу коштів у межах визначеного фінансового ресурсу на Програму. Йдеться про дофінансування 2 Спеціального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій та військових частин.