Профільна комісія ініціює ухвалення звернення щодо необхідності ветувати проєкт закону про містобудівну реформу

Профільна комісія ініціює ухвалення звернення щодо необхідності ветувати проєкт закону про містобудівну реформу

02.02.2023

Комісія з питань розвитку місцевого самоврядування ініціює ухвалення звернення Львівської обласної  ради до Президента України щодо застосування права вето до проголосованого 13 грудня 2022 року Верховною Радою України проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності».

Як наголосив голова комісії Володимир Кирилич, це дуже резонансний документ, який сколихнув усе місцеве самоврядування, експертну спільноту і громадськість.

«Майже всі територіальні громади Львівщини підтримують ініціативу ветування проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності». Бо вважають, що він обмежує повноваження місцевого самоврядування.

Відтак наша комісія напрацює звернення обласної ради до Президента з проханням не підписувати цей документ і повернути його на повторний розгляд Парламенту. Це дозволить продовжити дискусію та удосконалити законопроєкт, адже ми всі зацікавлені в якісній реформі містобудування», - зауважив Володимир Кирилич.