Олександр Ганущин взяв участь у засіданні українсько-польської Міжурядової координаційної ради з питань міжрегіонального співробітництва

Олександр Ганущин взяв участь у засіданні українсько-польської Міжурядової координаційної ради з питань міжрегіонального співробітництва

22.03.2019

 

Впродовж 21- 22 березня на Тернопільщині  проходить XV засідання українсько-польської Міжурядової координаційної ради з питань міжрегіонального співробітництва (МКРМС).

У засіданні беруть участь перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України В’ячеслав Негода, заступник Міністра внутрішніх справ та адміністрації Республіки Польща Рената Щенх, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, очільники Тернопільщини та інші.

Зокрема обговорили плани реалізації проекту модернізації інфраструктури у пункті пропуску «Краківець-Корчова» та створення тимчасової інфраструктури в його рамках на період будівництва ділянки для оформлення легкового автотранспорту  та автобусів на відрізку дороги М10/А4. Українська сторона запропонувала влаштувати тимчасову ділянку дороги від точки стику доріг М10/А4 вздовж лінії кордону до діючої частини пункту пропуску (на українському боці кордону) для проїзду виключно легкового автотранспорту.

«На засіданні вніс пропозиції щодо збільшення бюджету CBC Programme Poland-Belarus-Ukraine у фінансовій європейській перспективі 2021-2027 року. Дуже детально роз‘яснив інтерес та статистику програми і від імені всіх бенефіціарів цього інструменту добросусідства в особі членів Асоціації Єврорегіон "Карпати - Україна" просив про включення цього пункту у підсумковий протокол. 
Також обговорили можливість відновлення залізничного сполучення Хирів-Загуж, які до слова, були підтримані високоповажними членами ради. 
Дякую усім, хто підтримує та допомагає втілити в життя наші ідеї та пропозиції. У свою чергу керівники регіональних органів влади Львівщини вже скерували відповідні звернення польській стороні.
Тепер перед нами - практичні кроки із втілення обидвох ініціатив в життя!», - зазначив Олександр Ганущин.