Олександр Ганущин привітав учасників українсько-американських навчань «Rapid Trident – 2019»

Олександр Ганущин привітав учасників українсько-американських навчань «Rapid Trident – 2019»

20.09.2019

 

Сьогодні, 20 вересня, Міністр оборони України Андрій Загороднюк, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, голова Львівської ОДА Маркіян Мальський у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного привітали учасників українсько-американських командно-штабних навчань із залученням військ «Rapid Trident – 2019» («Стрімкий тризуб – 2019»).

Важливо, що цьогоріч до проведення навчання залучена безпрецедентна кількість військовослужбовців – понад 3,5 тис осіб з 14 країн світу. Окрім України та США, у навчаннях беруть участь військовослужбовці з Канади, Болгарії, Грузії, Італії, Литви, Молдови, Польщі, Румунії, Туреччини та Великої Британії. Найбільші іноземні контингенти – від армій США та Канади. Загалом близько 500 осіб. Переважна більшість українських військовослужбовців мають досвід участі у бойових діях в зоні АТО/ООС на території Донецької та Луганської областей.

Також залучено понад шість сотень одиниць автомобільної техніки та бойових броньованих машин різного класу, чотири гелікоптери Мі-8 бригади армійської авіації, які у рамках навчання виконуватимуть широкий спектр завдань – від медичної евакуації до висадки десанту.

Варто зауважити, що командно-штабна фаза проводиться за допомогою систем імітаційного моделювання, тобто комп’ютерів та унікального програмного забезпечення, які дозволяють моделювати дії підрозділів та умовного противника у єдиному віртуальному просторі в режимі реального часу.

Як відомо, метою «Rapid Trident – 2019» є підвищення рівня взаємосумісності між підрозділами та штабами Збройних сил України, США, інших держав-членів та партнерів НАТО.

Додамо, що «Репід Трайдент – 2019» розпочався 16 вересня і триватиме два тижні на різних ділянках полігону.