Навколо «Львівського геріатричного пансіонату» встановлять сучасну огорожу

Навколо «Львівського геріатричного пансіонату» встановлять сучасну огорожу

17.08.2021

Під час виїзного засідання комісії з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій, яке відбулося 17 серпня, депутати оглянули територію комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський геріатричний пансіонат».

Директор закладу Микола Модь розповів представникам комісії, що у закладі постійно проживають та отримують якісні послуги  280 осіб літнього віку.

Ще у 70-х роках навколо території закладу було встановлено металеву огорожу, на сьогодні вона пошкоджена у багатьох місцях. Відтак складно гарантувати безпеку перебування мешканців закладу на території, а також збереження майна пансіонату.

«Сюди, на подвір’я геріатричного пансіонату часто заходять сторонні люди, минулого року нам доводилося тричі викликати пожежників та гасити стихійні вогнища», - зазначив Микола Модь.

Члени комісії доручили керівництву управління майном спільної власності Львівської обласної ради та комунального підприємства «Львівського геріатричного пансіонату» невідкладно завершити процедуру підготовки відповідних документів та розпочати проведення процедури закупівлі, щодо виконання робіт із капітального ремонту й облаштування огорожі.

На це в обласному бюджеті передбачено 2 млн грн. За відповідне рішення Львівська обласна рада проголосувала 16 березня цього року.

«Львівський геріатричний пансіонат розташований на унікальній території. Тут  затишно і впорядковано. Проте треба подбати про безпеку та комфорт пенсіонерів. Навколо ділянки постане естетична сучасна загорожа. Адже старість – це не вирок. Люди все життя працювали для держави, а тепер, у пенсійному віці вони потребують захисту, нашої поваги та турботи», - наголосив голова депутатської комісії Микола Іщук.