Науковцям Львівщини вручили обласні премії

Науковцям Львівщини вручили обласні премії

29.05.2023

Заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод сьогодні, 29 травня, взяв участь в урочистому врученні до Днів науки обласних премій працівникам наукових установ та закладів вищої освіти Львівської області.  

Цьогоріч обласну премію отримав 171 науковець: 67 премій по 21 000 гривень кожна та 104 премії по 15 000 гривень кожна. Загальний грошовий фонд обласної премії – 3 мільйони гривень.

На початку заходу присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих Захисників України, серед яких чимало освітян.

«Освіта і наука – це наша величезна зброя і сила. Ще з давніх часів ворог, який зараз напав на Україну, принижував наші освітянські й наукові досягнення, цькував українську мову, вважаючи, що нею не можна, наприклад, захищати наукові роботи.

Львівська обласна рада навіть під час війни підтримує науковців. Ми хочемо показати, що нам важливо втримати українських вчених у країні і в професії.

Ми спільно і надалі розвиватимемо науку та освіту, адже це наше майбутнє», - підкреслив Юрій Холод, звертаючись до присутніх.

Метою конкурсу на здобуття обласної премії для працівників наукових установ і закладів вищої освіти є створення умов для подальшого розвитку науки в регіоні, підвищення її ролі в соціально-економічних процесах.

Учасниками конкурсу можуть бути наукові та науково-педагогічні працівники, докторанти, аспіранти (ад’юнкти), стажисти-дослідники та інженерно-технічні працівники наукових установ і закладів вищої освіти Львівщини, які проводять наукові дослідження, мають опубліковані наукові праці в авторитетних наукових виданнях та високий рівень цитованості.