На Західноукраїнському Форумі Партнерства говорять про ведення та розвиток бізнесу в період війни

На Західноукраїнському Форумі Партнерства говорять про ведення та розвиток бізнесу в період війни

02.12.2022

Сьогодні, 2 грудня, у Львові стартував Західноукраїнський Форум Партнерства, покликаний створити середовища для побудови стійкого бізнесу в умовах воєнного стану. Участь у форумі беруть більше 800 представників українського бізнесу та провідних міжнародних компаній, влади та соціальної галузі. Серед учасників – заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод, депутати Львівської обласної ради.

Як розповів Юрій Холод, під час панельних дискусій говоритимуть про те, як втримати економіку війни та перебудувати її в економіку перемоги; як трансформувати єдність, співпрацю і креатив не тільки в перемогу, а й у відбудову України вже та її відновлення і економічний прорив після перемоги;  як втримати і примножити внутрішні інвестиції та залучити максимум закордонних інвесторів.

«Підприємці спільно шукають відповіді, як діяти бізнесу у воєнних реаліях, коли нема світла, тепла, бракує кадрів і загалом – безпеки. Разом ділимося досвідом, знайомимося та обмінюємося контактами.

Особлива увага, звісно ж, релокації бізнесу з небезпечних територій. Наразі на Львівщину переїхали понад 800 підприємств з різних областей України, які потребують подальшої взаємної комунікації, допомоги з кадрами, ринками збуту та сприяння у підвищенні експортних можливостей. Адже саме час сказати західним споживачам: «Купуйте українське замість російського! Це також дуже необхідна допомога Україні! Бо битви перемагають армії, а війни – економіка», - зауважив Юрій Холод.

Організатор форуму – департамент економічної політики Львівської ОДА за сприяння Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ), Німецького банку розвитку (KfW) та Міжнародної організації з міграції (МОМ) – Агентства ООН з питань міграції.