На Львівщині триває процес передачі закладів профтехосвіти з державного в обласне підпорядкування

На Львівщині триває процес передачі закладів профтехосвіти з державного в обласне підпорядкування

31.08.2023

30 серпня під час спільного засідання постійних комісій з питань освіти, науки та інновацій та з питань комунального майна депутати заслухали інформацію стосовно передачі цілісних майнових комплексів закладів професійної (професійно-технічної) освіти Львівської області з державної в обласну власність.

Як пояснив в.о. начальника Управління майном комунальної власності Львівської обласної ради Андрій Білоус, процес передачі закладів профтехосвіти з державного в обласне підпорядкування розпочато в межах реалізації реформи децентралізації.

«На сьогодні готові документи про передачу 18 закладів профтехосвіти у м. Львові та Львівській області. Щодо 13 комунальних закладів профтехосвіти закінчується процес підготовки документів, – зазначив Андрій Білоус. – Ще кілька закладів мають різні неврегульовані проблеми, зокрема, пов'язані з майном і землею”.

За його словами, передача на місцевий рівень закладів профтехосвіти дасть змогу упорядкувати систему фінансування, підвищить якість освіти, ефективність та управління цими навчальними закладами. Відтак інформацію щодо передачі закладів профтехосвіти обласні депутати взяли до відома.