На Львівщині створюють «Громадську медійну платформу»

На Львівщині створюють «Громадську медійну платформу»

10.03.2023

У Львівській обласній раді сьогодні, 10 березня, Всеукраїнська ГС «Спілка жінок України» і ГО «Спілка жінок Львівщини» представили проєкт «Громадська медійна платформа» для громадських організацій.

Участь у першому засіданні платформи суспільно-ділового спілкування взяли представники 50 громадських організацій з усієї України.

Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак наголосила на важливості створення «Громадської медійної платформи», до якої увійшли 156 учасників, саме на Львівщині.

«Львівська обласна рада стала комунікаційним майданчиком для першого засідання нової платформи.

Прагнемо об'єднати максимальну кількість небайдужих людей, добровольців, волонтерів у питаннях допомоги військовим та цивільному населенню. Адже спільні зусилля різних організацій допоможуть швидко реагувати на актуальні запити суспільства.

Платформа сприятиме формуванню практичних кейсів, допоможе впровадити найкращі світові практики з відбудови країни», - повідомила Ірина Гримак.

За словами голови правління ГО «Спілка жінок Львівщини» Дани Мехедової, головна мета зібрання – налагодження комунікації між громадськими організаціями, державними інституціями, соціальним підприємництвом.

«Щоб ширше інформувати суспільство про соціальні ініціативи, ми створюємо інформаційну платформу для висвітлення діяльності громадських організацій певного спрямування. Їхній контент розміщуватимемо у спеціальних мобільних додатках, соціальних мережах, стрімінгових програмах тощо.

Важливо, що «Громадська медійна платформа» буде безкоштовною для громадськості», - акцентувала Дана Мехедова.

Депутатка Львівської обласної ради, голова міжфракційної депутатської групи «Рівні можливості» Соломія Риботицька підкреслила, що обласна рада відкрита до співпраці та готова сприяти громадським організаціям в їхній соціальні діяльності.

«Налагодження комунікації між владою і громадськими організаціями – запорука ефективної спільнодії в подоланні викликів сьогодення.

Вважаю необхідною та актуальною ініціативу створити платформу комунікації для медіапідтримки громадських організацій», - зауважила Соломія Риботицька.

Під час заходу громадські організації та державні інституції презентували свої найбільш дієві реалізовані проєкти у 2022 році.