На Львівщині створять Обласний вишкільний пластовий центр

На Львівщині  створять Обласний вишкільний пластовий центр

23.02.2021

Депутати Львівської обласної ради сьогодні, 23 лютого, затвердили  Програму підтримки та розвитку Пласту у Львівській області на 2021 – 2025 роки.
Програма передбачає проведення пластових таборів, навчання для представників національного скаутського руху, створення комунальної установи «Обласний вишкільний пластовий центр» та організацію пластових осередків у 7 районах Львівщини.

За словами ініціатора ухвалення програми, депутата обласної ради Ростислава Добоша, програма підтримки та розвитку Пласту надасть більш системну допомогу НСОУ «Пласт».  

«Комунальна установа облради «Обласний вишкільний пластовий центр» буде системно працювати над розвитком Пласту: проводитиме пластові табори, навчальні семінари, вишколи, тренінги, виїзні презентації для дітей, учнівської та студентської молоді Львівщини.

Ставимо собі амбітну ціль – щоб в кожній громаді Львівщини був осередок пластунів. Ми готові донести ідею Пласту в кожну громаду і в межах нової програми допомагати в проведенні заходів, спрямованих на розвиток молоді Львівщини», - розповів Ростислав Добош.

Зауважимо, що метою Програми підтримки та розвитку Пласту у Львівській області є необхідність забезпечити можливість долучитися до скаутського руху кожній дитині Львівщини, підтримку громад у залученні та підготовці пластових виховників, сприяння створення пластової інфраструктури для реалізації скаутської освітньої програми.

На реалізацію програми в обласному бюджеті на цей рік передбачили 1,35 млн грн.