Маємо зрозуміти основний вектор розвитку на найближчі роки медицини області - Володимир Квурт

Маємо зрозуміти основний вектор розвитку на найближчі роки медицини області - Володимир Квурт

04.01.2021

Медична програма має бути прописана так, щоб там була стратегія розвитку медичної галузі області. У ній маємо зрозуміти роль Львівщини в медичній реформі і забезпеченні якісними медичними послугами наших громад.

Про це зазначив голова бюджетної комісії обласної ради Володимир Квурт під час слухання Програми підтримки галузі охорони здоров’я Львівщини сьогодні, 4 січня.

«Має бути стратегічне бачення розвитку медицини. В центрі уваги мають стояти потреби пацієнтів. Вони не хочуть чути хто власник лікарень, чи хто винен, чому не вистачає коштів. Хворий має отримати доступ до якісної діагностики, лікування, забезпечення медикаментами. Ми сьогодні хочемо чітко почути про вектор розвитку і напрямок, в який спосіб буде розвиватися медична галузь найближчі 5 років», – зазначив Володимир Квурт.

Департамент охорони здоров’я ЛОДА пропонує на наступний рік передбачити для підтримки галузі охорони здоров`я Львівщини 168 млн грн. Ці кошти підуть на надання медичної допомоги населенню, забезпечення дітей-інвалідів і дітей з важкими хворобами медпрепаратами, покращення меддопомоги хворим з онкологічними захворюваннями, розвиток служби екстреної медичної допомоги.