Маємо поповнити банк крові області, щоб мати необхідний резерв,  - Богдан Гагалюк

Маємо поповнити банк крові області, щоб мати необхідний резерв,  - Богдан Гагалюк

30.03.2020

Сьогодні, 30 березня, депутати Львівської обласної ради та працівники  виконавчого апарату, а також представники Львівського осередку НРУ прийшли здати кров у Львівський обласний центр служби крові.

«Маємо поповнити банк крові області, щоб мати необхідний резерв,  - зазначив перший заступник голови облради Богдан Гагалюк. – Медики ще минулого тижня неодноразово озвучували проблему з нестачею крові для мешканців Львівщини, оскільки люди пішли на карантин, а запаси швидко вичерпалися. Тому ми прийняли рішення сьогодні прийти у Львівський обласний у центр служби крові  і здати кров для потреб важкохворих, людей з Covid-19, наших військових тощо». 

Цей клич, який дали медики через засоби масової інформації був почутий і, за словами Богдана Гагалюка, якщо ще минулого тижня було 6-8 людей, то сьогодні уже  близько 50 людей прийшли і здали кров. 

Слід додати, що це не є одноразова ініціатива, а впродовж наступного часу організовано по 20-30 людей приходитиме в Центр та здаватиме кров, так як це було на початку військових дій на Донбасі у 2014-15 рр., коли поповнювали запаси  крові для наших військових.

Як здати стати донором:
Зареєструйтесь за посиланням: https://account.donor.ua/register.
Ознайомтесь із вимогами у статті «Як стати донором» — https://donor.ua/pages/2275. Також можна звернутись за консультацією у координаційний центр: +380672080303 (з 08:00 до 20:00 год., без вихідних).
Здача крові відбувається у Львівському обласному центрі служби крові за адресою: вул. Пекарська, 65 (https://donor.ua/centers/41) з понеділка до п'ятниці, з 08:30 до 13:00 год. Але варто корегувати та планувати здачу крові на сайті, щоб уникнути скупчення людей.
Увага!
Дотримуйтесь вимог та правил карантину: не використовуйте громадський транспорт для того, щоб дістатись до центру крові чи додому — надавайте перевагу таксі. Команда Фундації #ВАРТОЖИТИ (https://www.facebook.com/vartozhyty/) спільно з ДонорUA та онлайн-сервісом Uklon (https://www.facebook.com/uklon/) працює в посиленому режимі над новим всеукраїнським проєктом #таксідлядонора, вже на днях запуск.
Якщо ви спостерігаєте у себе симптоми вірусу COVID-19, застуди або загальне нездужання — в жодному разі не порушуйте самоізоляції та зверніться до лікаря.