«Має бути окрема програма, яка популяризує культуру», - Ірина Гримак під час слухань цільових програм

«Має бути окрема програма, яка популяризує культуру», - Ірина Гримак під час слухань цільових програм

04.01.2021

Про необхідність виокремлення основних напрямків проєкту Комплексної програми «Розвиток культури, підвищення туристичної привабливості, збереження національної пам’яті, культурної спадщини та промоції Львівської області на 2021 – 2023 роки» в окремі програмні документи дискутували сьогодні, 4 січня, в облраді під час слухань цільових програм.

Участь в обговоренні взяли голова Львівської обласної ради Ірини Гримак, заступники голови обласної ради, керівники профільних департаментів Львівської ОДА та голови депутатських комісій.

На початку зустрічі Ірина Гримак звернулася до керівництва Львівської ОДА з проханням «винести на розгляд обласної ради окрему програму промоції пам’яток архітектури, які у нас є в області, і окрему програму, яка стосується збереження і відновлення історико-культурної спадщини», - зауважила вона.

На переконання очільниці облради, галузі промоції і туризму мають бути активно присутні в майбутній новій програмі, аби Львівщина як потенційний напрямок подорожей для туристів був розрекламований в українських містах і сусідніх державах.

Крім того, Ірина Гримак запропонувала виокремити в окремий програмний документ галузь культури. «Це має бути окрема програма, яка популяризує культуру. Починаючи від ремонтів і відновлення закладів культури в області, закінчуючи тим, що в громадському транспорті має бути реклама про кожен музей і театр», - підкреслила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

Зауважимо, що голови комісій з питань культури, інформаційної політики та промоції Святослав Шеремета і з питань історико-культурної спадщини та туризму Іван Щурко підтримали ідею роз’єднання запропонованого проєкту комплексної програми на декілька програм.

У підсумку – профільні департаменти облдержадміністрації мають доопрацювати програми і представити їх депутатським комісіям.